top of page
  • jusko92

Sdělení zákazníkům v souvislosti se zdražením předběžných cen tepla

Updated: Nov 6, 2022

Vážení zákazníci,


Současný rok je s ohledem na probíhající energetickou krizi pro výrobu tepla bohužel velmi složitý. Jak všichni víme z medií, cena plynu od začátku roku stoupala z cca 75 Eur/MWh (leden 2022) až na rekordních 350 Eur/MWh (srpen 2022), což je tlak, který naše společnost již není schopna absorbovat, aniž by toto extrémní navýšení ceny plynu promítla do ceny tepla.


I naše společnost, stejně jako mnoho dalších městských tepelných hospodářství, je proto nucena v cenové lokalitě Hořovice neprodleně (tj. od října) přistoupit k navýšení předběžných cen tepla na úroveň 1.750 Kč/GJ bez DPH. Zároveň musíme upozornit, že toto zdražení ceny tepla nepokryje extrémně vysoké náklady, které naše společnost již byla nucena pro výrobu tepla vynaložit v minulých měsících. Je proto bohužel třeba počítat i s případnými doplatky v rámci ročního vyúčtování, které proběhne v lednu příštího roku.


Jsme si vědomi, že toto zdražení je velmi nepříjemné. Jsme nicméně přesvědčeni, že jde o dočasnou záležitost a že již v příštím roce dojde opět k významnému snížení ceny tepla díky realizaci úsporných opatření a zastropování cen plynu.


Omlouváme se Vám za vzniklé komplikace. V případě jakýchkoliv dotazů nás prosím kontaktujte na emailu info@horteplo.cz.


S úctou,


Ing. Roman Jusko

Ředitel společnosti

HOŘOVICKÁ TEPLÁRENSKÁ, S.R.O.


19 views0 comments
bottom of page